Amb el canvi de projecte s’aconseguiria una de les reivindicacions històriques de la localitat

Bloc-Compromís ha presentat una esmena al pressupost de la Generalitat del 2012 per a que la Conselleria de Sanitat construisca el segon centre de salut i especialitats en l’edifici inacabat del sector Gaianes de Carcaixent.
Fa mesos que s’han acabat les obres de la primera fase de construcció del que anava a ser un aulari municipal que el govern de Lola Botella volia cedir a la Universitat Catòlica. La falta de recursos econòmics de l’ajuntament per tal de finalitzar la resta de fases, així com la renúncia de la Universitat Catòlica a mantindre la seua activitat a Carcaixent han fet que el projecte, en el qual s’ha invertit ja més d’un milió d’euros, haja quedat en una estructura sense cap destinatari ni ús previst.
Davant la insistència del Bloc per saber a què s’anava a dedicar l’edifici, i com, quan i amb quins diners s’acabaria, l’alcaldessa de la localitat, Lola Botella, ha declarat que manté converses amb la Conselleria d’Educació per tal que acabe l’aulari i el destine a alguna activitat educativa. Però el ben cert és que a hores d’ara no hi ha cap compromís en ferm ni per escrit, per la qual cosa la inversió realitzada continua sent completament inútil.
Estudiades les alternatives i la viabilitat de les mateixes, Bloc-Compromís de Carcaixent conclou que la millor destinació possible de l’edifici seria la de convertir-lo en el segon centre de salut de la localitat,per descongestionar l’actual i augmentar l’oferta de serveis, la qual cosa repercutiria en benefici dels usuaris.
Tal i com recorda Paco Salom:“La Conselleria de Sanitat té des de fa anys el compromís de construir a Carcaixent un segon centre de Salut que permeta descongestionar l’actual. De fet, l’ajuntament hagué de fer una modificació exprés del PGOU a petició del conseller Blasco, titular de Sanitat en el seu moment, per tal de destinar una parcel·la municipal a aquesta finalitat”. El portaveu de Bloc-Compromís explica: “El que demanem és que la Conselleria de Sanitat faça realitat el seu compromís i assumisca les obres de finalització, no d’un aulari municipal, sinó d’un centre de Salut, que permetria donar servei a la nova àrea d’expansió de la ciutat, així com als barris dels Quatre Camins i de Les Barraques, allunyats del centre actual, incorporant algunes especialitats que no requereixen una gran inversió en
equipament”.
L’aposta de BLOC-Compromís està plantejada tenint en compte que si la Universitat Catòlica abandona la ciutat tal i com es preveu, alliberarà l’edifici que actualment ocupa, propietat de l’ajuntament, que ja disposa de tot allò que necessita un centre docent per a la seua activitat, i que podria continuar servint per a tasques educatives acollint, per exemple, una extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes que es pot sol·licitar. Salom afig: “si seguim el full de ruta del PP podem trobar-nos amb el contrasentit de tindre dos aularis municipals (aquest i el futur de Gaianes) quan el que ens fa falta, ja de manera inajornable, és un segon centre de Salut”.
Des de BLOC-Compromís confiem en la capacitat de pressió del PP local per tal que l’esmena que ha presentat Compromís a les Corts a petició del col·lectiu de Carcaixent compte amb el suport de tota la cambra.