Les declaracions de l’alcaldessa de Carcaixent acusant el BLOC de mentir en relació a les ajudes del Ruralter són extremadament preocupants pel seu contingut i per qui les fa.

Amb l’objectiu de defendre la compra i enderrocament de l’edifici de Correus, la Sra. Botella adjudica al BLOC i al seu portaveu unes critiques a una sèrie d’inversions sobre les que no ens estem pronunciant ja siguen pagades amb càrrec al fons Ruralter (obertura de Joan XXIII) o pagades per altres vies (Institut, Centre de Dia, Centre de Majors, aparcament de Renfe, etc).

En segon lloc, resulta sorprenent que l’alcaldessa diga que “el BLOC intenta confondre a la ciutadania quan demanem un altre tipus d’actuació, i que els fons Ruralter sols poden gastar-se en millores de tipus estètic i paisatgístic en entorns urbans”. Algú hauria de demanar-li prudència a la Sra. Botella i recordar-li que les bases del Ruralter (DOCV de 12 de gener de 2010), a més d’actuacions en matèria paisatgística, permeten als ajuntaments la possibilitat d’invertir en matèria de turisme rural, i de prestació de serveis bàsics per a l’economia i la població.

En tercer lloc sembla una broma que l’alcadessa demane ara (7 de setembre) un debat públic quan fa una setmana que té damunt la taula una petició del BLOC de debat, presentada en el Registre General de l’Ajuntament, sobre la que a hores d’ara no sabem res. S’ha oblidat la Sra. Botella d’esta petició del BLOC? O a cas la ignora i amb la seua proposta intenta confondre a la ciutadania? Si realment la Sra. Botella té interès en debatre, des del BLOC li anunciem que no tenim cap problema: acceptem el debat que ella planteja, quan ella vulga, en el “mitjà de comunicació públic”que ella demana i vulga, tot i que entenen que seria millor per a la població fer-lo davant la ciutadania.

Preocupant és també que la Sra. Botella diga que la compra de la casa del carrer Sant Antoni (pel qual l’ajuntament va pagar 300.000 euros) es va realitzar directament per l’ajuntament i no té res a veure amb el Ruralter. No sabem perquè la Sra. Botella s’atreveix a fer esta afirmació quan hi ha

– Un informe de l’interventor municipal on consta que hi ha fons per pagar la casa i que es fa amb càrrec a la subvenció de la conselleria d’Agricultura (data informe 20/10/2009).

– La factura nº 2921/09 de 25 de novembre de 2009 per 300.000 euros, de compra de la casa.

– La memòria de l’arquitecte municipal, d’octubre del 2011, on s’especifica que el projecte en un primer moment incloïa la compra de la casa del carrer Sant Antoni nº 121, i que ara es modifica el projecte per deixar fora la casa.

– La proposta d’alcaldia de 27 d’octubre de 2011, on consta que la compra de la casa forma part del Ruralter.

– El dictamen de la comissió informativa d’Hisenda de 27 d’octubre de 2011 segons el qual s’ha de traure del Ruralter la compra de casa del carrer Sant Antoni per la impossibilitat de poder dur a terme l’obertura del vial projectat.

– L’informe de l’interventor municipal, de 27 d’octubre de 2011, en el que s’indica que no es podrà cobrar la subvenció corresponent sinó s’elimina de la sol·licitud de cobrament al Ruralter, entre altres conceptes ja justificats, la compra de la casa del carrer Sant Antoni, i per tant s’ha de substituir esta actuació per una altra.

Si estan tots estos documents, com pot manifestar la Sra Botella que la compra de la casa no tenia res a veure amb el Ruralter i que es va realitzar directament per l’ajuntament?

Finalment, la Sra Botella insisteix en el fet que la compra i demolició de correus es realitzaran sense cap cost per als ciutadans. Novament hi ha documents, de la Intervenció municipal que deixen clar que la inclusió d’esta actuació en el projecte del Ruralter, per cobrar la subvenció és a canvi de traure de la sol·licitud de subvenció una sèrie d’actuacions ja fetes i pagades (entre elles la compra de la casa), el cost de les qual (367.963 euros) s’ha de suportar per l’ajuntament. Després d’estos canvalatxes, efectivament Sra. Botella, la compra de la casa, en estos moments, ja ha eixit del Ruralter, però a canvi el poble de Carcaixent ha hagut d’assumir el seu cost.

A la vista de tot açò, està clar que La Sra Botella  o bé té “lapsus de memòria” en relació a documents i acords municipals fonamentals en este expedient (que té a la seua disposició en tant que és la màxima autoritat municipal) i fins i tot en relació a les seues pròpies propostes. O pel contrari falta a la veritat intencionadament, per tal de continuar mantenint una versió sense fonaments, tal i com es pot comprovar en els diferents documents oficials. I este comportament podria entendre’s si es tractara d’una persona sense relació amb la gestió municipal; però tractant-se de l’alcaldessa de Carcaixent la veritat és que hi ha motius per estar preocupats, en tant que ens mostren que Carcaixent està governada per una persona que no té escrúpols en canviar la realitat per tal de dissimular totes les improvisacions i els canvis haguts en la gestió del Ruralter i justificar una despesa no compartida pels grups polítics de l’oposició i una part important de la població.