El passat 29 d’octubre el servei municipal de recollida de fem no es va poder realitzar amb normalitat per la immobilització, per part de la Guàrdia Civil, dels camions del servei de recollida. Els regidors del Bloc contactàrem amb el regidor Juan Albert, responsable dels servei, que ens traslladà que aquesta immobilització, segons entenia ell, s’havia produït perquè els vehicles en qüestió no havien passat la ITV.

Esta informació, segons altres fonts, no és del tot certa ja que la prohibició de circular venia donada pel fet que els vehicles estaven de baixa provisional en Trànsit, havent a més una denúncia de robatori sobre els mateixos, presentada per l’empresa subministradora.

A la vista de les informacions publicades en premsa i de la documentació disponible a l’ajuntament, el grup BLOC-Compromís va demanar a l’alcaldessa de Carcaixent la convocatòria urgent d’una junta de portaveus, per tal d’esclarir els fets i veure si calia exigir responsabilitats a alguna de les parts implicades: l’empresa Acciona Facilitu Services SA com a responsable directa del servei, o al propi ajuntament com a supervisor del servei.

Revisada la documentació sobre el traspàs del servei de recollida de residus sòlids a Acciona, com a conseqüència del concurs de creditors en què es troba l’empresa inicialment concessionària (Calsitas), i després d’escoltar les explicacions donades en la junta de portaveus per representants de l’equip de govern i el mateix secretari municipal, BLOC-Compromís vol posar en coneixement de l’opinió pública que, malgrat les explicacions i la informació consultada, resulta del tot incomprensible com s’ha pogut arribar a una situació com la viscuda, i queden encara pendents d’esclarir moltes qüestions, com ara:

– Quins han sigut els motius reals pels quals la Guàrdia Civil va immobilitzar els vehicles ja que, segons l’alcaldessa de Carcaixent, la comunicació de la Benemèrita va ser per falta d’inspecció tècnica en algun vehicle, quan tot apunta a que finalment sols un vehicle no l’havia passada, i no obstant això la immobilització en va afectar més d’un.

– No queda clar si finalment la immobilització dels vehicles amb ITV passada va ser per estar de baixa temporal en trànsit, per la qual cosa no podrien circular, o si va ser a causa de la denúncia per robatori, ni tampoc si estes circumstàncies van ser posades en coneixement del govern municipal per part de la Guàrdia Civil.

– No s’entén que la propietària dels vehicles (l´empresa FRAIKIN) presente una denúncia en el mes de febrer de 2012 davant la Guàrdia Civil, que aquesta contacte amb Calsitas (que els tenia en règim d´arrendament) i comprove que no hi ha hagut cap robatori, i que 8 mesos després l’empresa que va posar la denúncia la retire al·legant que ja ha localitzat els camions; i que mentrestant no haja passat res en relació a la primera denúncia ni tampoc ara en relació a la retirada d’esta, sobretot si es té en compte que estem parlant d´una denúncia falsa, que el mateix administrador concursal qualifica de “coercitiva”, que infringeix la normativa concursal, i que es presenta per tal de pressionar i aconseguir el cobrament de quotes pendents.

– Que no està clar si Acciona Facility Services SA, la nova concessionària, quan assumeix la contrata, no va verificar la situació legal dels vehicles que anaven a prestar el servei, o si realment sí que ho va fer i no obstant això va amagar a l’ajuntament informació important, per tal de poder prestar el servei immediatament.

– Hi ha dubtes importants sobre l’adequació dels vehicles que ara, provisionalment, s’estan usant, les característiques dels quals comporten un risc important tant per als treballadors com per a persones i béns durant el seu recorregut pels carrers de Carcaixent.

– No està clar el paper que juga en la nova empresa, Acciona, l’ex-regidor del Partit Popular Manuel Ferrús, que ha exercit de representant en algun moment davant l’ajuntament, i que sembla incorporar-se a Acciona en el moment en què esta assumeix la concessió del servei de recollida de residus.

Per als regidors de Bloc-Compromís de Carcaixent és evident que hi ha hagut mala gestió per part dels responsables municipals, amb un excés de confiança en la manera de gestionar el servei de recollida de fem durant els últims anys, fins el punt de no haver fet cap dels controls potestatius previstos en el plec de condicions incorporat al contracte.

Durant la Junta de Portaveus ha quedat clar que en la gestió del serveis s’han produït bastants errors, afortunadament cap d’ells amb conseqüències a lamentar, i sobretot que és necessària una major implicació municipal en la gestió de tots els serveis concessionats, per tal d’assegurar la prestació en òptimes condicions.

Per tot això, des de BLOC-Compromís ha plantejat en la Junta de Portaveus i així s’ha acordat:

  1. Que per part dels serveis municipals es realitzen controls periòdics sobre els diferents serveis municipals en règim de concessió, per tal de verificar el compliment de les obligacions contractuals previstes en els diferents plecs de condicions acceptats per les empreses concessionàries.

  2. Que per part dels serveis jurídics municipals s’esclarisca el marc administratiu actual del servei de recollida de fem, una vegada l’anterior empresa (Calsitas) ha deixat de ser la concessionària del servei, i entra Acciona com a nova empresa concessionària, després de la intervenció de l’administrador concursal.

  3. Adreçar-se a la Guàrdia Civil per tal de clarificar els motius que donaren lloc a la immobilització dels vehicles, així com les gestions fetes o no fetes arran de la denúncia presentada per l’empresa propietària dels camions i fins el passat 29 d’octubre.

  4. Adreçar-se a Acciona per tal de:
    • evidenciar-li el malestar municipal pels fets ocorreguts, en entendre que no s’ha realitzat el control mínim a l’hora d’assumir el servei que permetera detectar la situació irregular dels camions ara paralitzats, i que esta situació al final ha derivat en un perjudici per a la imatge de l’ajuntament de Carcaixent.

    • reclamar una adequada prestació del servei, en tant que a hores d’ara hi ha el convenciment generalitzat que no s’ajusta als mínims exigits, a la vista de les condicions de seguretat dels treballadors i dels vehicles durant el servei.