Compromís denuncia que l’equip de govern PP-PSD de Carcaixent vol gastar 139.680€ per a evitar el deteriorament de l’estructura que anaven a regalar a la Universitat Catòlica. Així ho han confirmat des de l’equip de govern, després de conèixer l’acta de la Junta de Govern, on s’ha tractat la sol·licitud del PPOS 2014. 

Unes setmanes abans de l’inici de campanya de les eleccions municipals de 2011 el Conseller Font de Mora i la senyora Botella, alcaldessa de Carcaixent, posaven la primera pedra d’un aulari universitari, l’ús del qual va ser amagat a l’oposició durant molt de temps. El PP va negar repetidament, davant els requeriments d’informació de Compromís, que anara a ser cedit gratuïtament a una universitat privada per a la seua explotació. Fins que el curs passat la Universitat Catòlica va decidir abandonar els locals que mantenien ocupats (la majoria sense cost algun i sense que suposara cap ingrés a les arques municipals) per anar-se’n definitivament a Alzira. En eixe moment, a instàncies de Compromís, Lola Botella va haver de reconèixer el pacte verbal que havia fet amb aquesta entitat i l’acord es va veure reduït a res. L’estructura que s’havia començat a construir gràcies a una subvenció (que es podria haver utilitzat per a qualsevol altre projecte, per tractar-se d’una ajuda no finalista) va quedar aleshores sense finalitat. El milió dos-cent mils euros de l’obra, més el valor del terreny quedaven sense cap possibilitat de ser acabats i sense cap pla d’ús per part de l’equip de govern. Un clar exemple de la incompetència i la improvisació de l’equip de govern PP-PSD.

Paco Salom, portaveu de Compromís a Carcaixent explica: “Des de Compromís hem proposat diversos usos per a l’estructura, ara per ara inútil, que s’alça al sector de Gaianes. Quasi totes passen per una modificació del PGOU, ja que els terrenys són de dotació educacional, però eixe seria el mal menor. Als tècnics no els va semblar malament, per exemple, la creació del Centre d’Especialitats que el PP porta prometent varies legislatures. Però el partit de Botella, que governa també en la Generalitat, no ha aconseguit tampoc eixa inversió per a Carcaixent”, continua Salom. “Hem proposat també que es fera una Escola Oficial d’Idiomes o locals municipals per a les associacions que en necessiten. Carcaixent necessita de manera urgent un local multiusos per acabar amb el problema de les presentacions falleres. Però amb les subvencions que han arribat la Sra. Botella ha preferit tombar Correus i fer una plaça, fer rotondes i mini-rotondes, o crear estructures per a usos fantasma com l’aulari que ens ocupa. Com sempre, és qüestió de prioritats”.

Tal i com exposa Salom: “Ara, l’equip de govern PP-PSD vol gastar més de 139.000€, procedents de la subvenció del Pla Provincial d’Obres i Serveis 2014, en impermeabilitzar la coberta i eliminar les goteres, i protegir del deteriorament una estructura que no sap per a què servirà ni quan utilitzarà, ni tan sols si es podrà acabar algun dia. És la política del PP a les nostres terres, construir tòtems en record del seu desgovern, sense pensar en la necessitat dels ciutadans o en les qüestions prioritàries per al seu poble. Què més ha de passar per a que algú acabe assumint responsabilitats i se’n vaja a casa? Quants diners més s’han de colgar? Tenim exemples arreu de tot el territori valencià: aeroports sense avions, un àgora milionària sense cap acte que acollir, o ací mateix aularis sense aules. És la política del desgavell i del gastar per gastar, que ja ho pagarà el poble”, conclou.