Després de gastar 1.2 milions d’euros en l’estructura inacabada d’un aulari que acordaren cedir, secretament i sense deixar-ne constància escrita, a la Universitat Catòlica, l’entitat va abandonar l’activitat a Carcaixent i es va traslladar a Alzira deixant penjat el poble de Carcaixent. Ara, l’equip de govern treballa en l’estructura amb un projecte del que no vol donar detalls i amb un ús del qual tampoc s’hi vol informar.

Amb els diners del Plan Confianza (1.200.000 euros) el PP i altres grups que van ser convidats a participar de la decisió, entre els quals no es trobava Bloc-Compromís, van decidir fer un aulari en la zona de Gaianes, que seria cedit a la Universitat Catòlica per a que l’acabara i en fera ús. Fa ara 4 anys el Conseller d’Educació d’aleshores, el Sr. Font de Mora, posava la primera pedra en vespres de campanya electoral.

Però aquest acord no va ser lligat per escrit i un dia, la Universitat Católica San Vicente Mártir va decidir que no li interessava continuar en Carcaixent i se’n va anar, sense cap explicació i sense acabar les obres, i li va deixar a l’ajuntament una estructura de formigó sense cap utilitat que amb el temps, segons els tècnics municipals, corria perill de fer-se malbé per les inclemències de l’oratge.

Fa uns mesos, el regidor d’urbanisme comunicava que s’havia demanat una subvenció a la Diputació d’uns 140.000 euros que serviria per cobrir la construcció inacabada per tal que no es feren goteres. És a dir, “colgar” 140.000 euros més en posar-li “un gran paraigües” a un columnari de formigó que no sabem per a què anem a utilitzar ni quan ho podrem fer.

Dilluns passat, 2 de febrer, van començar les obres de cobriment, més de dos anys després de l’espantada de la Catòlica. El portaveu de Compromís, Paco Salom explica: “Observant el material descarregat i les primeres actuacions de l’obra, ens van estranyar algunes coses i en eixe sentit vam demanar informació en comissió informativa sobre la finalitat real de les obres. La resposta ens ha deixat descol·locats, ja que sols van a cobrir dos dels 5 mòduls (ja que no arriben els diners per a més) i a més van a tancar-ne un amb parets exteriors, finestres i demés”.

Salom contiua: “Des de Compromís manifestem, una vegada més la nostra sorpresa i indignació per la manifesta incompetència i improvisació amb que treballa aquest equip de govern PP-PSD. Cobrirem dos mòduls perquè deu ser per al PP-PSD inajornable, però la resta de mòduls no són tan importants o com va això? A més ens han amagat tot aquest temps que tenien intenció d’acabar un mòdul que no tampoc no volen dir-nos a què es destinarà”.

El portaveu conclou: “Si una cosa va quedar clara és que l’equip de Lola Botella no va saber gestionar la construcció de l’aulari i per això l’Ajuntament no va poder demanar cap responsabilitat a la Universitat Católica San Vicente Mártir. Ara tornen a amagar les seues intencions i dubtem que, en esta ocasió, no ens la torne a jugar algú per la incompetència d’aquest equip de govern que es dedica a colgar els diners en aquesta estructura sense aclarir a què la va a dedicar. Desconeixem quines són les intencions de PP-PSD, però exigim que abans d’arribar a cap que el facen públic i es busque el màxim consens sobre l’ús futur de l’edifici, i que no siga una cessió sense contrapartida, ja que els diners públics són de tota la ciutadania i no poden beneficiar sense més un determinat col·lectiu o entitat”.