Els serveis de menjador de PROCARSA en perill pel retard en els pagaments a proveïdors

El Centre Ocupacional El Clot va haver d’improvisar el dinar el passat dimarts. La negativa del proveïdor a deixar els aliments, si no se li feia un pagament en efectiu, i la quantitat de factures pendents de comandes de mesos anteriors, va tallar el subministrament a la cuina del menjador.

Compromís porta molt de temps denunciant la gestió de Procarsa i la deixadesa de l’equip de govern PP-PSD que permet, una darrere d’una altra, actuacions del tot irregulars per part de l’empresa municipal.

Per a Compromís esta empresa, ben gestionada, pot ser un instrument molt útil per a prestar serveis municipals. La realitat però és que la irresponsabilitat de PP+PSD estan abocant a PROCARSA a una situació perillosa. “Ningú no ens pot acusar de causar alarmisme. Una vegada més els fets estan ahí”, manifesta Paco Salom, portaveu del grup i candidat a l’alcaldia per Compromís. “Gràcies al seguiment que fem de l’empresa i de la consulta a alguns dels seus proveïdors habituals, que el passat dimarts, un d’ells va arribar al límit i va exigir cobrar immediatament part de l’import que se li devia, o no descarregaria els aliments al centre ocupacional. Com que al centre no disposen de diners en efectiu ni tenen tampoc cap responsabilitat de pagament (el servei de menjador està contractat a l’empresa municipal Procarsa), els aliments no es deixaren, i des del Clot van haver d’improvisar el dinar per a eixe dia amb el poc que els quedava a les càmeres frigorífiques. Ni el gerent de l’empresa municipal, ni l’alcalde accidental Juan Albert, van donar cap solució ràpida i efectiva a un problema greu que mai hauria d’haver arribat a succeïr. A més, segons hem pogut saber per les converses mantingudes estos dies amb els proveïdors, a aquestos, quan han exigit algun pagament de manera contundent en esgotar la paciència, se’ls ha pagat directament amb l’efectiu de la caixa dels serveis del Centre Integral de Majors, per part dels mateixos treballadors, seguint ordres dels seus superiors. Això a sant de què? Què passa amb els diners de PROCARSA? Qui controla la caixa? S’estan prestant serveis a preus que l’empresa no pot assumir? Des de Compromís considerem que açò és tot fruit d’una gestió pèssima de l’empresa municipal i d’un desenteniment absolut dels seus regidors de l’equip de govern, molts dels quals formen part del Consell d’Administració de l’Empresa”.

“Compromís vol denunciar que alguns dels proveïdors que abasteixen els menjadors de l’Escoleta Municipal, el CIM o el Clot porten a les esquenes factures pendents des de fa sis mesos, la majoria per quantitats ben considerables. Alguns dels consultats han confessat que no poden seguir suportant eixos retards i que s’han plantejat en més d’una ocasió deixar de servir els productes”, continua Salom.

A aquesta situació cal afegir que els treballadors de PROCARSA novament han vist endarrerit el pagament de les seues nòmines, en esta ocasió fins el dia 8 de maig.

Salom afirma: “Hem fet confirmat a través dels departaments d’Intervenció i Tresoreria que el pagament de les factures presentades per PROCARSA a l’ajuntament està fet o compensat, segons corresponga, dins sempre dels terminis legals i habituals. Per eixe motiu l’origen d’aquest empastre ha d’estar necessàriament dins de Procarsa. No entenem la situació a què s’ha arribat tant amb els proveïdors com amb les nòmines dels treballadors, en una empresa que segons l’equip de govern, dóna beneficis.

L’actitud de l’equip de govern és molt lamentable, en desentendre’s d’una situació com aquesta, ja que estem parlant de menjadors els usuaris dels quals són persones especials: discapacitats al Clot, i xiquets de menys de 3 anys a l’Escoleta. Per sort, els professionals que es troben al front d’aquests centres han sabut reaccionar davant el problema, però les solucions definitives no poden esperar”.

Des de Compromís volen insistir en el fet que correspon a l’alcaldessa i els regidors Ximo Roses (actual regidor d’hisenda i número 2 de Salvador Ferrer a la candidatura del PP), i Juan Albert i Antonio Ahullana (números 1 i 2 de la candidatura Gent de Carcaixent respectivament) formen part del Consell d’Administració de Procarsa, del que el PP va excloure fa dues legislatures qualsevol representant de l’oposició, i fer que els serveis es presten en condicions òptimes i que estiguen garantits, per la seua doble vessant, tot just el contrari del que està passant. Per a qué volem una presidenta, un regidors delegat de PROCARSA iun regidor com Ximo Roses, responsable de finances, si al final ningú dona cap solució?

Per a Compromís cap de les excuses que puguen donar-se des de l’equip de govern justifica que estos serveis bàsics perillen. En eixe sentit conclou Salom: “exigim a PROCARSA i a l’Ajuntament que facen tot el que siga necessari per tal de posar-se al dia en els pagaments i garantir els serveis de menjador de la Vieta, el CIM i el Clot, i ja de pas, deixar de carregar la seua inoperància i incapacitat en les esquenes dels, en molts casos, xicotets comerços locals que no poden suportar més impagaments”.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Comentaris

  1. Bloc Compromís diu:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *