El col·lectiu de Joves PV-Compromís Carcaixent ha preparat per al proper dijous, dia 26 de gener, una xarrada-col·loqui sobre el Brexit.

L’acte tindrà lloc a partir de les 19.30 hores al Centre d’Empreses de Carcaixent (carrer Marquesa de Montortal, 54) i correrà a càrrec de Daría Terrádez, directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat i Ana Enguídanos, responsable d’Europe Direct Valencia.

Europe Direct és un centre d’informació sobre la Unió Europea que la Comissió Europea i la Generalitat Valenciana posen al servei de la ciutadania. Presta serveis d’assessorament en temes europeus.

Terrádez i Enguídanos analitzaran les circumstàncies que han portat al procés de desconnexió del Regne Unit de la Unió Europea (Brexit) i les seues conseqüències, especialment per als valencians.

La xarrada estarà presentada per Robert Cortell, secretari general de Joves PV-Compromís Carcaixent.

Al final de l’acte, s’obrirà al públic assistent un torn de preguntes.

Brexit

Després de l’impacte causat pel Brexit, el mateix Regne Unit i la Unió Europea s’han vist en una situació d’incertesa política i econòmica, ja que s’obri un procés negociador que determinarà en quina situació quedarà el Regne Unit respecte a Europa, i molts dels acords i avantatges comercials es veuran lògicament alterats.

Una altra qüestió rellevant és que aquest procés de separació podria agreujar el sentiment ultranacionalista i antieuropeu que estan experimentant d’una manera creixent alguns països europeus, pels efectes de la crisi econòmica i els moviments migratoris. També la recent victòria de Donald Trump, nou president dels Estats Units, dóna ales a partits que comparteixen aquestes idees i que últimament han tingut un auge electoral en diversos països del nostre entorn.

El territori valencià, a hores d’ara, ja s’ha vist afectat per aquesta decisió. Així, s’han publicat estadístiques que destaquen com les exportacions a terres britàniques han disminuït en un 23,48%, que suposen un valor equivalent a 322 milions d’euros.

Entre els europeistes, s’ha estés una gran preocupació -com assenyala Enric Morera- “pels efectes que pot tenir en molts territoris” el Brexit, i per tant, cal reafirmar la “voluntat de col·laborar, de conéixer-nos bé per generar sinèrgies i intercanvis. Ara més que mai, la unitat i la cooperació seran trets definitoris dels territoris que sí creiem en la Unió”.