El Consell s’oblida del convent d’Aigües Vives, de l’hort del Mirador i de la connexió amb l’autovia

Compromís per Carcaixent presentarà una moció davant el Ple perquè es dote econòmicament en els pressupostos de la Generalitat de 2023 tres actuacions importants per a la ciutat. Estos projectes son: la compra del convent d’Aigües Vives, la rehabilitació de l’hort del Mirador i la posada en marxa del projecte de formació i desenvolupament sostenible en agricultura ecològica, així com la connexió amb l’autovia.

El grup municipal valencianista es mostra decebut perquè el Consell no haja previst cap partida pressupostària per a poder dur a terme estos tres projectes.

A nivell institucional i, una vegada analitzat el projecte de pressupost, Paco Salom, com a alcalde, ha demanat immediatament, una reunió amb els responsables de les conselleries de Cultura, Agricultura i Hisenda per a trobar solucions a estes exigències. Salom afirma que: “anem a fer tot el que estiga al nostre abast mentre hi haja marge per a la negociació perquè es doten econòmicament estes inversions tan necessàries per a Carcaixent”.

Els projectes de la compra del convent d’Aigües Vives i el de rehabilitació de l’hort del Mirador per a formació en agricultura ecològica s’han qualificat com a viables pels responsables de les conselleries. Segons el portaveu del grup municipal: “no entenem com no han pressupostat cap euro, més encara quan hi ha hagut una feina important darrere. Demanem una major implicació del conseller d’Hisenda, Arcadi España, especialment en el cas de la compra del convent. El Consell té capacitat per a rectificar i mantindre els compromisos adquirits amb el poble de Carcaixent, bé siga amb l’autoesmena o amb l’acceptació de les esmenes que presentaran els diputats de Compromís a les Corts. Esperem que tots els grups municipals donen suport a la moció en el Ple. I que els grups parlamentaris que conformen el govern del Botànic voten a favor de les esmenes. Hem ser reivindicatius i anar tots junts quan es tracta de defensar els interessos del poble de Carcaixent”.