Davant la proposta del govern municipal del PP de negociar el pressupost general per a l’any 2024, Compromís per Carcaixent vol fer constar que gràcies a la bona gestió econòmica realitzada en l’àrea d’hisenda durant els governs de Compromís (2015-2023) serà possible negociar l’aprovació d’un pressupost. La reducció del deute, l’amortització anticipada de capital i interessos dels préstecs i el sanejament dels comptes de l’Ajuntament de Carcaixent, en definitiva, la millora de la situació econòmica actual, en comparació amb la de 2015, obri una oportunitat bastant més favorable per poder elaborar i, si s’aconseguix la majoria suficient, fins i tot, aprovar un pressupost realista.

D’altra banda, som conscients que Carcaixent necessita un pressupost, però no a qualsevol preu. Compromís està diposat a col·laborar en l’elaboració d’un pressupost intrínsecament lligat a un determinat projecte de ciutat, a l’eficàcia i a la solvència a l’hora d’atendre les necessitats dels carcaixentins i les carcaixentines, les de hui i les de demà. Per això, qualsevol negociació inclourà les possibles incorporacions del romanent del 2023, així com els projectes a incloure en el pla d’inversions de la Diputació de València.

Parlem de projectes que quedaren pendents la legislatura passada, als que Compromís no renunciarà de cap manera i altres que considerem fonamentals, com ara:

  • La reurbanització de Julià Ribera-Sant Francesc, d’acord amb el projecte existent i aprovat pel Ple, així com altres lligats a la mobilitat urbana, com la reordenació del trànsit.
  • L’execució, amb recursos propis, de tot allò que quede pendent del Pla Edificant a les escoles (per exemple: finestres i portes al CEIP José María Boquera i Navarro Daràs, substitució de calderes, etc.) que les noves polítiques autonòmiques estan posant en perill.
  • Instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum en col·legis i edificis municipals, així com l’impuls a les comunitats energètiques locals per abaratir i democratitzar l’accés a l’energia de ciutadans i ciutadanes.
  • Mantindre els imports de les partides relacionades amb Cultura, Educació, Joventut, Normalització Lingüística o Fira Modernista.
  • Sense oblidar-nos d’altres que posarem damunt la taula en el moment que toque.

El portaveu Enric Casassús ho explica així: “com no ens cansàrem de repetir durant la campanya electoral, la nostra aposta serà sempre el diàleg, el progrés i la convivència, d’acord amb els nostres principis, amb allò en què creguem des de sempre. Ni la submissió ni el bloqueig estan ni han estat mai als nostres plans. Si amb 6 vots no es pot aprovar cap pressupost, som conscients que amb 4 no serà prou per a aprovar una proposta de màxims. Tenim dues coses clares: Compromís tindrà molt present el programa, l’ideari i el que nosaltres considerem l’interés comú. Així mateix, no renunciarem a cap dels projectes que creguem fonamentals per al progrés i el benestar col·lectiu”.