Els joves que s’interessaren per aconseguir invitacions per al concert del “Canto del Loco” organitzat per la Diputació de València, foren enganyats, ja que el regidor de Joventut reconeix ara que les invitacions arribaren a l’ajuntament però que es repartiren, textualment, “de manera privada”.

Per al Bloc, esta és un mostra més de les formes que empra el PP a Carcaixent, el qual gestiona els recursos públics en benefici particular i s’apropia d’unes invitacions del concert organitzat per la Diputació de València, amb diners de tots, que no els corresponien. En este cas, resulta evident la mala fe del regidor de joventut, fins al punt que altres regidors de l’equip de govern desconeixien el fet i s’assabentaren arran de les nostres preguntes en la comissió de cultura.

El passat divendres 17 d’octubre, la Diputació de València organitzà un concert, on juntament amb els guanyadors del concurs “Sona la Dipu”, actuava el grup “El canto del loco”.
Segons anuncià el President de la Diputació, i es publicà a tots els mitjans de comunicació, es tractava d’un concert gratuït, per al qual s’anaven a distribuir 20.000 invitacions per diferents canals, entre ells, a través dels municipis de la província.

Així, trobem els casos d’alguns ajuntaments que publicitaren el repartiment d’estes invitacions, Carlet (100 invitacions), Massamagrell, etc. I d’altres que a més, organitzaren serveis gratuïts d’autobús perquè els joves de la localitat acudiren a l’esdeveniment de forma més còmoda i segura, és el cas de Corbera (45 invitacions) o Manises (150 invitacions).

Però Carcaixent és diferent; alguns joves en conèixer la notícia, s’acostaren a les oficines municipals per intentar aconseguir una entrada. La resposta fou que a Carcaixent no se n’havien enviat.

A la vista dels fets, els regidors del Bloc hem demanat informació a la comissió de Cultura del dia 22 d’octubre. La resposta del regidor de Joventut confirmava els nostres temors, les invitacions s’han repartit de manera “privada”. Segons el regidor, els joves que havien anat preguntant per les invitacions ho feien seguint un “bulo” (qualifica de “bulo” una informació apareguda a tota la premsa i confirmada per l’actuació de molts altres ajuntaments governats per el PP), admetia que a l’ajuntament havien arribat invitacions, però de tipus “privat” adreçades al departament “d’alcaldia”. I rematava el despropòsit increpant els regidors de l’oposició per “preguntar per estes coses”, conseqüència evident del nerviosisme davant dels seus propis arguments.

Per al Bloc, les explicacions del senyor Ferrús, resulten poc creïbles, i la seua actuació intolerable. Es va mentir els joves de Carcaixent amb l’únic propòsit d’apropiar-se d’unes invitacions que no li corresponien.

Els joves de Carcaixent no es mereixen este tracte, que se suma a l’abandonament històric que patix l’àrea de joventut per part del PP, la incapacitat per oferir alternatives d’oci i la molt pobra oferta a les passades festes patronals.