Segons ha publicat Levante-EMV hui dilluns, els regidors Manuel Ferrús i José Vicente Oltra haurien utilitzat la seua influència per endur-se del dipòsit de l’empresa municipal PROCARSA (concessionària que gestiona la grúa) el vehicle del germà de Ferrús, sense pagar les taxes corresponents.

Coneguda esta informació el BLOC s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa per conèixer la seua versió, la qual ha negat els fets relatats per la premsa. Per a l’alcaldessa ni existeix la denuncia contra els regidors ni la retirada del dipòsit es va fer al marge del procediment normal, sense pagar les taxes, i que disposa de la documentació per justificar la legalitat de l’actuació.

No obstant això, en preguntar-li sobre les contradiccions entre les versions dels dos regidors (Ferrús i Oltra) no ha sabut explicar-ne els motius, emplaçant el BLOC per a un nou contacte, una vegada tinga més detalls.

De la mateixa manera, sorprenen les declaracions del regidor Ferrús, segons les quals el rebut de 2007 és fals.

Per això, coneguda l’opinió de la Sra. Botella, i tenint en compte els antecedents del Sr. Ferrús i Botella (contradiccions habituals en les seues respostes segons el lloc on les plantegen) el BLOC s’ha posat en contacte amb el diari Levante-EMV, on se’ns ha confirmat que si que existeix la la denuncia davant el jutjat.

A la vista d’estes discrepàncies, el BLOC demanarà en les pròximes hores una reunió amb l’alcaldessa per exigir explicacions clares i documentades sobre l’actuació dels regidors populars. El BLOC no vol més excuses que tracten de tapar la responsabilitat dels que hagen pogut obrar al marge de la legalitat.

El BLOC espera obtenir una versió raonable dels fets, i que el comportament dels regidors haja estat en tot moment correcte i ajustat al procediment que s’exigeix a tots els ciutadans als que la grua els retira el vehicle. En cas contrari, el BLOC exigirà a l’alcaldessa que cada part assumisca la responsabilitat que li corresponga, que en el cas dels regidors hauria de ser, com a mínim la retirada de les competències. I això perquè seria la segona vegada en una setmana que el regidor Ferrús és objecte de denúncia per la seua conducta a l’ajuntament.

Cal recordar que el BLOC en el passat plenari (dijous 30 d’octubre) ja va demanar a l’alcaldessa la retirada de les competències a Ferrús pel comportament en el tema de les entrades per al concert de la Diputació, i per la mala gestió al front del departament de joventut. L’alcaldesa però va defendre el seu regidor amb l’argument que “és un jove exemplar i que tant de bo n’hi haguera molts com ell”.

En el cas d’Oltra, si els fets es confirmen, l’actuació no seria menys greu, ja que és el responsable dels serveis municipals, amb la qual cosa la seua actuació posaria en mal lloc el propi ajuntament, amb una “actuació més pròpia de senyorets” que no pas d’una institució democràtica al servei de tots els ciutadans per igual.