EL BLOC DENUNCIA LA DESCOORDINACIÓ ENTRE ELS REGIDORS DEL PARTIT POPULAR

Ahir en el plenari es van aprovar les ordenances fiscals per al 2009. N’hi ha algunes que no s’han modificat, com ara IBI urbana i impost construcció o llicències obres, i pel que fa a la resta, en general, augmenten un 5%, (inflació interanual estimada fins al mes de juliol del 2008) excepte la taxa de recollida de fem (creix al voltant del 10%) i cementeri (augment de l’11%).

Els grups polítics es posicionaren de manera diferent en funció de l’ordenança. Així mentre que el PP va donar suport a totes les propostes, el PSOE va votar en contra de totes, i BLOC i UV s’abstingueren en aquelles en les que les pujades eren la inflació prevista, i votaven en contra de les de la de recollida de fem i la del cementeri.

Sobre la taula va quedar, a petició del BLOC, l’ordenança que regula les taxes del Conservatori Mestre Vert, ja que el PP pretenia aprovar-les sense esperar a que es reunira l’òrgan rector del Patronat, amb l’argument que la seua majoria també es repetiria allí i per tant anava a eixir el mateix resultat.

El punt més pol·lèmic va ser l’ordenança reguladora del transport escolar, modificada inicialment pel PP per incorporar el cobrament del transport al col·legi José Mª Boquera i a l’Institut, i continuar cobrant el transport al centre ocupacional El Clot (28,35 €/al mes per alumne).

Esta proposta va rebre el rebuig dels grups de l’oposició en comissió informativa d’hisenda, i no obstant això es va aprovar inicialment el dimecres en esta comissió amb el suport explícit de la ponent (Inmaculada Albelda, i del president de la comissió, Juan Ignacio Barrachina).

La sorpresa va ser l’anunci a les dos hores d’una esmena del mateix PP a la seua proposta, per rectificar i deixar l’ordenança com estava l’any passat.

LA PONENT D’EDUCACIÓ I LA DE SERVEIS SOCIALS SI QUE COMPARTEIXEN LA PROPOSTA DE L’OPOSICIÓ.

Efectivament, en acabar la comissió informativa la regidora de benestar social (Blanca Garrigues) es va posar en contacte amb la regidora d’educació (Isabel Gómez) per mostrar-li la sorpresa per la proposta de cobrar el transport, i d’ahí l’immediat pas cap arrere amb l’autoesmena.

Per al BLOC els canvis viscuts al voltant d’esta ordenança mostren clarament una descoordinació més que evident entre els regidors del PP.

Des de fa mesos s’està parlant de les ordenances municipals, i ha estat després de passar a votació en la comissió informativa quan el PP ha caigut en el compte que hi havia un tema per esclarir: el cobrament o no del transport escolar, ja que la regidora d’educació diu que està negociant unes condicions específiques per als alumnes de l’institut.

És més segons va manifestar ahir en el Ple, els fets es deuen a un error, error que en cap cas va admetre com del seu grup, i que va insinuar provenia dels funcionaris). Però esta manifestació és inacceptable, en tant que en la C Informativa tot i la protesta de l’oposició, el PP va defendre amb èmfasi el cobrament.

PER AL BLOC NO S’HA COBRAR EL TRANSPORT ESCOLAR, NI A L’INSTITUT NI AL JOSÉ MARIA BOQUERA, PERÒ TAMPOC AL CENTRE OCUPACIONAL.

Per al BLOC la proposta de cobrar es un pas arrere en la prestació del servei municipal. Cal recordar que n el cas de Boquera per ser este col·legi un centre amb poca demanda, atesa la distància entre la seua ubicació i la major part de vivendes del poble. Però especialment per ser este centre el destinatari de la major part d’alumnes que no podien aconseguir plaça en els centres dels respectius barris. D’ahí que es donava, i encara es dona, la circumstància que molts dels seus alumnes són de les Barraques, Santa Bàrbara i fins i tot la Muntanyeta o Cogullada.

Quant a l’institut, va ser el PP qui va instaurar el servei de transport públic, a partir de 1999, quan els alumnes del primer cicle d’ESO (12 anys) passaren dels col·legis a l’institut (també situat a les afores de Carcaixent).
Existia la possibilitat de demanar un nou institut més en el centre però el PP es va oposar, per la qual cosa necessàriament tots els alumnes de l’ensenyament públic estaven obligats a desplaçar-se a l’institut.

És inacceptable políticament que els plats trencats de la mala gestió financera del PP, denunciada reiteradament pel BLOC, els paguen els alumnes de l’ensenyament públic de Carcaixent. I si bé es cert que el PP ha rectificat, el centre ocupacional continuarà pagant, i no es descarta que l’institut i el Boquera també paguen el pròxim curs 2009/10.

El transport escolar és un servei públic que ha de continuar sent gratuït, encara que això supose assumir un dèficit pressupostari, perquè la ubicació del Boquera i de l’institut justifiquen sobradament el servei. En el cas del Boquera, les conseqüències poden ser greus, ja que a hores d’ara ha aconseguit augmentar la matricula i amb el cobrament del transport podria induir els pares a buscar altres centres educatius.

Però especialment lamentable és el cas del Centre Ocupacional, ja que es tracta de persones amb unes necessitats especials, sovint amb unes condicions de mobilitat més precàries. D’ací la petició del BLOC d’eliminar el pagament, ja que la repercussió sobre els ingressos municipals no arribaria a 9.700 euros.

SEGUR QUE HI HA ALTRES PARTIDES MENYS IMPORTANTS SOBRE LES QUE ES POT PLANTEJAR UN ESTALVI