L’alcaldessa de Carcaixent, en lloc de reconèixer el seu error, opta per l’insult, en acusar gratuïtament la gent del BLOC d’indesitjables, miserables o “villanos”. Una vegada més Lola Botella es llevar la carasseta i mostra un perfil no tan conegut per la ciutadania: el de dona prepotent i maleducada quan se li fa la contra i es veu superada pels problemes que ella mateix ocasiona.

Està clar que el PP continua sense entendre que la política ha de servir per millorar les condicions de vida de tots els ciutadans, i mai per beneficiar unes o altres persones en funció de la seua ideologia. Aquest i no altre va ser el motiu pel qual, en previsió que el 2009 anava a ser un any difícil per a moltes famílies de la nostra ciutat, des del BLOC presentàrem una esmena al pressupost demanant que es destinaren 900.000 euros addicionals per ajudar les famílies davant la crisi. La proposta va ser tombada pel PP, tot i que ara la delegada de Benestar Social, Blanca Garrigues, reconeix que el pressupost es queda curt i que tenen por a un efecte “llamada” si es fa una convocatòria pública, a la vista de l’augment de l’atur a Carcaixent: 100 nous inscrits cada mes que passa, i sols 200.000 euros en el pressupost.

Justificar una convocatòria pel sistema del “boca a boca” és propi del tercer món i pot estar molt prop de la il·legalitat. Emprar com a excusa l’allau de sol·licituds i la complexitat de gestionar-les és el reconeixement del seu fracàs com a gestora pública. Per al BLOC, les convocatòries han de ser públiques i clares, de manera que tots tinguen les mateixes oportunitats, que estiguen clars els criteris que van a servir per a concedir les ajudes, i que aquestes arriben a aquells que més les necessiten i no sols als qui tenen algun conegut en els partits polítics.

La proposta del PP no ha d’estranyar ningú, perquè en no poques ocasions l’alcaldessa ha dit públicament que el sistema de quotes per repartir ajudes és habitual en altres llocs, i sol citar l’exemple de la Diputació de València i el període quan ella n’era diputada provincial en relació a la distribució de les ajudes als pobles.

No té sentit que dia si dia també lamentem la falta de credibilitat dels polítics i ara el PP tire mà innocentment del “boca a boca” per repartir 200.000 euros. És el pitjor favor que li pot fer a la credibilitat d’un ajuntament i dels seus regidors.

Considerem vergonyós que l’alcaldessa utilitze la demagògia, i diga que amb una convocatòria pública hi hauran moltes sol·licituds de gent forastera. Hem d’entendre que Sra. Botella no coneix els mecanismes que hi ha per contractar la gent que viu a Carcaixent, tal i com es fa amb altres fons semblants, com ara els de l’INEM?

La reacció desairada sols es pot entendre des d’una falsa “innocència” i pel cansament personal de l’alcaldessa, desbordada darrerament per les seues obligacions a València. Des del BLOC ja avisàrem que la seua dedicació a les Corts ens passaria factura a tots. I no ens val com a excusa que així pot aconseguir més recursos per al poble. En este sentit, servisca com a exemple la negativa de la Sra. Botella en les Corts Valencianes a aprovar la proposta presentada pel BLOC, que demanava la construcció del nou ambulatori a Carcaixent i la definitiva connexió a l’autovia.

El BLOC considera que ja és hora de deixar a banda la ingenuïtat. La política d’ocupació a l’ajuntament de Carcaixent no és ni la més transparent ni la més equitativa. Sols hi ha que repassar el llistat de contractacions dels últims anys, i veure les persones vinculades al PP que hi ha en nòmina. Això en altres temps se’n deia “pesebre”, una manera d’afavorir a determinades persones, al temps que s’aconsegueix fidelitzar vots sobre la base de la necessitat.