A la una del migdia, sessió extraordinària en la que han destacat dos temes: una moció del BLOC sobre la Iniciativa Legislativa Popular, i l’acomiadament del secretari municipal per jubilació. La resta assumptes de tràmit.

La moció sobre la Iniciativa Legislativa Popular presentada pel BLOC demanava l’adhesió municipal a la campanya “Televisió sense Fronteres”, amb la qual es busca aconseguir les firmes necesàries perquè les Corts espanyoles ens doten d’una norma que permeta garantir legalment i de forma definitiva la recepció dels programes autonòmics de ràdio i televisió realitzats en les llengües incloses en l’àmbit de protecció de la Carta Europea de les llengües Regionals o Minoritàries en les altres comunitats autònomes amb les quals compartesquen llengua utilitzada en una forma idèntica o semblant, a fi d’afavorir el desenvolupament dels espais de comunicació de les dites llengües.

En el nostre cas, està clar que l’interés immediat està en assegurar la recepció de TV3 i IB3 al País Valencià. D’acord amb les intervencions de cada grup, inicialment tots,oposició i equip de govern diuen estar d’acord, i volen poder veure TV3. La realitat però és que la moció sols ha comptat amb els vots de BLOC, PSOE i Unió Valenciana, mentre que el PP ha votat en contra, perquè la campanya inclou crítiques a la gestió del PP, pel tancament dels repetidors de TV3.

A remarcar el fet que l regidora del PP, Isabel Martí, s’ha absentat en el moment de la votació, suposem que per no votar en contra dels seus principis. La resta de regidors, que segons el seu portaveu, manifestaven estar a favor de la recepció de TV3 no han tingut un comportament igual de coherent, suposem que perquè no volen enfrontar-se amb qui a final de mes els arregla la cartera.

Des del BLOC lamentar la hipocresia del PP a l’hora de justificar el seu vot, ja que en el fons no els agrada dir que no a propostes que ells a nivell particular firmarien, i que per disciplina de partit rebutgen. Ho tenien fàcil, ja que els hem demanat que ja que no volien votar a favor, al menys que no ho feren en contra. Però no hi ha hagut manera. El criteri de la “comissària” Botella s’ha imposat.

I pel que fa a la jubilació del secretari municipal, Antonio Castillo Guerrero del Peñón, el punt ha tingut un marcat caràcter protocolari, amb felicitacions de tots els grups però recordant, amb cordialitat, els moments d’enfrontament amb els regidors de l’oposició. Així ho han exposat els portaveus del BLOC i del PSOE, al temps que se li han mostrat bons desitjos per al futur. I tot amb una copeta de “cava català, xampany francés o d’on siga, que a mi em dona igual qui el faça” (Alcaldessa dixit, més o menys)