Hem preparat aquest comunicat de premsa per l’actitud de l’alcaldessa respecte al cas d’assejament sexual i laboral a l’Ajuntament de Carcaixent:

Quinze dies després de coneguda la sentència per la qual es declara provat el comportament denigrant i vexatori per part d’un superior a una treballadora municipal al seu càrrec, fet que hui en dia seria tipificat com un delicte d’assetjament sexual, l’alcaldessa de Carcaixent continua sense donar explicacions, i sense adoptar mesures al respecte.

Per al BLOC és vergonyós què tot i haver una sentència la Sra Botella es reaferme en la seua conducta anterior:
– tapar els fets amb el silenci,
– mantenir el suport a la persona denunciada, i
– deixar sense cap tipus de protecció la persona assetjada.

El silenci cómplice és indigne, més encara si qui calla és l’alcaldessa, perquè com a màxima autoritat municipal hauria de vetllar pel respecte de la integritat física i moral dels treballadors que d’ella en depenen, i pel bon nom de la institució que representa. Però està fent tot just el contrari.

En este cas, i de manera incomprensible, l’alcaldessa opta pel silenci, amb la qual cosa se situa en la pràctica al costat de qui ha maltractat una treballadora, i en contra de la persona maltractada.

Quin secrets s’amaga darrere el silenci de l’alcaldessa i del seu consentiment en relació als fets? Hi ha alguna cosa respecte al funcionament de la brigada municipal que els regidors de l’oposició desconeixem i que justifiquen el seu comportament?

Esta situació és més greu encara si té en compte que la Sra. Botella, com a diputada autonòmica, és membre de la comissió parlamentària de la Dona i Polítiques d’Igualtat, en representació del Partit Popular. Com es pot entendre que qui en teoria diu treballar en benefici de les dones i en contra de les situacions de desigualtat, en la pràctica actúe tot just al contrari? Pensa la Sra Botella que el seu comportament es propi d’una alcaldessa democràtica i d’una diputada membre de la comissió parlamentària Dona i Polítiques d’Igualtat?

Des del BLOC demanem a l’alcaldessa que dignifique els càrrecs que ostenta i actúe amb conseqüència. Cal que l’alcaldessa/diputada es posicione de manera i clara i contundent sobre els fets demostrats i sobre la persona que els va cometre.

Cal que com a màxima autoritat municipal i responsable última del que passa en la brigada municipal d’obres i serveis es disculpe davant la treballadora que va ser objecte d’un comportament inacceptable, i que en cap moment va rebre el suport de l’equip de govern quan va denunciar els fets.
Igualment, des del BLOC insistim en la necessitat d’un pronunciament de l’alcaldessa en relació a les manifestacions del regidor José Vicente Oltra, que una vegada coneguda la sentència i els fets provats, es va posicionar públicament a favor de qui, en el seu moment, va actuar de manera incorrecta i censurable contra una treballadora municipal.

Ha aparegut a Las Provincias i al Levante