EL BLOC TORNA A DEMANAR UN RETALL DELS SOUS DELS REGIDORS I LOLA BOTELLA ELS ACUSA D’IMMORALS PER ANAR CONTRA EL SUBSTENT DE LES FAMÍLIES DELS POLÍTICS

Carcaixent (28.05.2010) Que l’ajuntament de Carcaixent es troba en una situació econòmica molt crítica, no és un secret per a ningú. El Bloc ha denunciat en diverses vegades que la gestió econòmica del PP local ha sigut tot un fracàs, que ara tracten de solucionar a la desesperada apujant els impostos als ciutadans, reduint les despeses d’algunes àrees, retallant les subvencions als col·lectius i entitats cíviques i eliminant les inversions. D’altres llocs, de les butxaques dels regidors, no han volgut retallar ni un cèntim.

El Bloc ha demanat en els últims plens la reducció dels sous i assignacions de tots els regidors, la reducció del número de regidors alliberats, així com la reducció del personal de confiança. Fins ara el PP s’havia negat a acceptar la proposta, amb excuses tan poca altura política, com la de que “reduir els sous, afectaria el modus vivendi de molts regidors”, resposta que ens deixà de pedra, o afirmant que “sense aquestes compensacions els regidors no dedicarien suficient temps a la gestió municipal”.

Des del Bloc no ens cansarem de repetir que la política municipal no pot ser l’eixida laboral de ningú, i que la vocació de servei públic ha d’anar necessàriament acompanyada d’un sacrifici personal. Amb aquestes premisses el Bloc s’oferí a reduir substancialment les assignacions als regidors, i redistribuir les àrees de govern per compartir la càrrega de la gestió diària de l’Ajuntament.

Només ara, quan des de la FEMP ha fet pública una recomanació de reducció dels sous dels regidors, i sobretot amb la intenció d’aprofitar el descontent generat per les mesures del govern central, el PP ha plantejat en el plenari la reducció dels sous dels seus regidors alliberats, en un percentatge que oscil·la entre el 5 i el 7%. Des del Bloc en alegrem d’aquest pas però el considerem absolutament insuficient.

A la petició d’un estalvi major en les assignacions als càrrecs públics i de confiança, Lola Botella acusa el Bloc d’immorals, per atacar el substent d’alguns dels regidors i la dignitat del seu treball. Immoral és haver estat convocant durant molt de temps dos i tres reunions de la Junta de govern, pràcticament buides de contingut, de 10 minuts de durada, per a que els regidors del PP ompliren la seua nòmina mensual. O cobrar 50 euros per desplaçaments a Alzira o la Barraca d’Aigües Vives.

Caldria recordar-li doncs a l’alcaldessa, que la feina d’un regidor, per molt digna que siga, no és comparable ni de bon tros a la d’un funcionari, un autònom o un empleat del sector privat. Un regidor ho és per voluntat pròpia i se suposa que per vocació de servei al poble, i no per a pagar la hipoteca o assegurar-se unes condicions de vida que d’altra manera no tindria.

El tema es manifesta especialment greu quan, com era de preveure, la partida d’ajudes a les famílies, està a punt d’esgotar-se, i com ha reconegut la pròpia regidora de Benestar Social, és previsible que no arribe a l’agost. Per tant qualsevol mesura d’estalvi que permeta aportar fons a aquesta partida és necessària.