El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent referma la seua posició en defensa de la gratuïtat de l’autobús escolar per al curs 2011-2012. La reunió de dijous passat entre l’Ajuntament i les AMPA del CP José María Boquera i de l’IES Arabista Ribera va quedar sense acord entre les parts, ja que l’equip de govern exigeix a les més de 200 famílies afectades que paguen el 50% del cost del transport. I ho fa, a més, sense cap contrapartida en l’augment de la seguretat en el transport, una reivindicació expressada en diverses ocasions a l’Ajuntament.

Bloc-Compromís de Carcaixent comparteix la postura expressada per les AMPA dels centres afectats i considera improcedent que l’Ajuntament tracte de cobrar a les famílies ara, quan les matriculacions ja s’han fet i el curs escolar està a punt de començar, per un servei que s’ha ofertat en els fulls d’inscripció municipals i que ha sigut gratuït durant molts anys (30 anys, en el cas del Boquera).

Bloc-Compromís considera totalment raonable el punt de partida de les AMPA dels centres afectats: no es pot cobrar per aquest servei durant el curs 2011-2012, i cal centrar-se en definir les condicions del servei de transport escolar de cara al curs 2012-2013. En aquest sentit, cal posar damunt la taula totes les possibilitats d’estalvi a la ciutat abans de retallar serveis públics en ensenyament, com pretén l’equip PP-PSD.

En una situació difícil com l’actual, cal buscar el consens polític i defugir les imposicions que han caracteritzat el funcionament de l’Ajuntament durant els anys precedents. El passat 16 d’agost, en tindre constància de la pretensió unilateral de l’equip de govern (PP-PSD) de cobrar als alumnes per aquest servei públic, Bloc-Compromís va demanar per registre d’entrada una reunió urgent de la junta de portaveus per buscar solucions a aquest problema, que deriva de la mala gestió econòmica dels últims anys. L’Ajuntament ha ignorat aquesta petició. És per això que Bloc-Compromís reclama de nou la convocatòria urgent de la junta de portaveus, per tractar aquest problema sense improvisacions com les que vol imposar l’equip de govern ni postures demagògiques expressades per altres membres de la corporació municipal.