La rotonda que havia de connectar el barri de Sta. Bàrbara amb el centre de la ciutat no es farà, de moment, per falta de recursos econòmics

Carcaixent (24.10.2011). El projecte d’obertura de Joan XXIII cap al barri de Santa Bàrbara no s’executarà al complet per la falta de previsió econòmica del govern municipal de Carcaixent (PP i PSD). De moment les obres realitzades, amb pressupost de la Unió Europea, obrin un nou carrer i reubiquen l‘estació de servei i rentacotxes, però es quedaran sense la rotonda que hauria de distribuir el trànsit entre Joan XXIII i el carrer Font del Botet. Esta rotonda haurà d’esperar fins una altra ocasió, ja que havia de pagar-se amb fons municipals, ara per ara inexistents.

Pràcticament acabades les obres, i a la vista de la senyalització viària, sense rotonda i amb una distribució del trànsit diferent a la que tots esperaven, Bloc-Compromís ha demanat explicacions al regidor d’urbanisme, que va ha hagut de reconèixer que l’ajuntament de Carcaixent no disposa dels recursos econòmics suficients per fer front a aquesta obra menor. No sols això, els tècnics municipals han confirmat que no són partidaris d’autoritzar una rotonda provisional (amb pintura i bol·lards) perquè entenen que la provisionalitat no seria tal i que la rotonda quedaria així per un període de temps massa prolongat.

Els mateixos veïns s’han mostrat decebuts per la solució en precari adoptada, i lamenten que el govern municipal que encapçala Lola Botella incomplisca novament una promesa electoral, publicitada als quatre vents al mes d’abril, dies abans de l’inici de la campanya de les municipals, i que obligà fins i tot a tramitar una modificació del PGOU.

Bloc-Compromís critica que novament es jugue amb el veïnat que ha vist com es deixa incomplet un projecte tan important i desitjat pel barri de Santa Bàrbara i a més, per la forma final que se li ha donat a la connexió de Font del Botet i el carrer Santa Bàrbara, augmentarà la perillositat en matèria de trànsit, en un punt ja de per si conflictiu. Per això, i malgrat l’opinió contrària dels tècnics a fer una rotonda provisional, des de Bloc-Compromís demanem que es faça una rotonda a l’estil de les dos que ja hi ha en la mateixa avinguda Joan XXIII, per eliminar el perill dels encreuaments.