En relació al desmentit efectuat ahir per l’equip de govern (PP-PSD) respecte a la impossibilitat de construir la rotonda en el carrer Santa Bàrbera, per falta de recursos, i segons el qual allò que hem denunciat “és fals i està falt de rigor”, des de BLOC-Compromís volem posar en coneixement de l’opinió pública les següents consideracions.

  1. Des de BLOC-Compromís ens reafirmen en totes i cada una de les afirmacions fetes a través del comunicat de premsa del qual ahir dimart diferents mitjans de comunicació se’n feren ressò, i que es poden resumir en que la rotonda del carrer Santa Bàrbera no es fa de moment per falta de recursos.
  2. Estes afirmacions no són una opinió de BLOC-Compromís. Són una afirmació basada en la resposta que donaren en la Comissió Informativa d’Urbanisme del passat 21 de setembre el mateix regidor d’urbanisme, Juan I. Barrachina, i tècnics municipals.
  3. Segons es por comprovar en l’acta de la referida comissió, que ha estat aprovada hui mateix, 26 d’octubre, per unanimitat, Juan I Barrachina literalment afirma (referint-se a la rotonda) que en este moment no es pot executar la mateixa, ja que estes obres no poden incloure’s al programa Ruralter. Es donen per finalitzades les obres fins que l’ajuntament puga aconseguir finançament per fer la rotonda”.
  4. Bloc-Compromís mai ha dit que la rotonda s’haguera de construir a càrrec de Ruralter, sinó que la penosa situació econòmica de l’ajuntament impedeix acometre en estos moments el projecte en la seua totalitat, i la part que li correspon a l’ajuntament quedarà per fer perquè no hi ha recursos propis amb que fer les obres.
  5. L’argument donat per l’equip de govern sobre la necessitat d’aconseguir autorització de conselleria per encetar la segona fase no és cert. L’ajuntament en estos moments no necessita cap autorització per construir-la, ja que la rotonda s’ha dissenyat per construir-se sobre un vial urbà (carrer Santa Bàrbera), en sòl urbà, i no afecta a cap infraestructura titularitat d’altres administracions.
  6. La senyalització actual per regular el trànsit confirma de fet el canvi sobre el projecte inicial, en substituir els sentits de circulació previstos per uns altres diferents, justament pel fet de no poder fer la rotonda.
  7. Entenem que per a l’equip de govern no és agradable haver de reconèixer que alguns projectes no poden acabar com estaven previstos en un primer moment, per la falta de recursos municipals. Ara bé, això no els legitima per acusar a BLOC-Compromís de faltar al rigor i mentir en les nostres informacions.
  8. Per a BLOC-Compromís la resposta de l’equip de govern és un acte indigne, impropi de qui té la responsabilitat de governar Carcaixent, en tant que nega el contingut de les actes oficials, i indirectament deriva novament les culpes cap els tècnics municipals en obviar els seus arguments, uns tècnics que en la comissió informativa únicament s’han limitat a informar sobre les causes que han provocat la no construcció de la rotonda.
  9. La simple lectura de l’acta que hui s’ha aprovat haguera sigut suficient per mesurar la resposta a la denúncia de BLOC-Compromís. Però la necessitat de desmentir a BLOC-Compromís ha obligat a PP i PSD a mentir obertament, i negar la realitat.