Els sis regidors de Bloc-Compromís hem iniciat aquests dies una nova ronda de reunions pels barris de Carcaixent amb la intenció d’explicar la delicada situació de l’Ajuntament i recollir les inquietuds de les persones i col·lectius locals. En aquestes converses hem comprovat com ha crescut la indignació amb el govern format per PP i PSD per l’augment escandalós de tots els impostos municipals (en l’últim plenari es van apujar ni més ni menys que 32 taxes de colp) mentre es constata que les últimes festes locals van costar més diners que les anteriors, o que es malbaraten recursos en reunions sense contingut, pensades per assegurar uns ingressos mínims a alguns regidors de l’equip de govern.

Carcaixent té un ajuntament amb un deute de 18’7 milions d’euros i prop de 2.500 persones en l’atur. Aquestes són les principals preocupacions que han de guiar l’acció política del nostre Ajuntament. Per a solucionar-les, s’han d’evitar sobretot despeses innecessàries i incomprensibles en fonts que no funcionen perquè no tenim diners per a pagar-les;en un aulari que ha costat ja més d’un milió d’euros i no es pot acabar per falta de finançament i perquè ni tan sols s’ha previst quin ús tindrà; o en compres absurdes com la de l’edifici de Correus, que costarà 760.00 euros només per a tirar-lo a terra i fer la plaça més gran. No és moment d’inventar obres faraòniques ni de bufar en caldo gelat, sinó d’apretar-se el cinturó, treballar amb més tenacitat i imaginació, traure-li el suc a cada euro del pressupost municipal, sanejar les finances i arrimar tots el muscle per eixir de la crisi com més prompte i més units, millor.

Bloc-Compromís comparteix el sentiment majoritari dels carcaixentins: açò no pot continuar així més temps, hem de parar el balafiament econòmic i reconduir l’acció política pel camí de la sensatesa, l’ordre i la racionalitat. Ni volem ni podem quedar-nos impassibles veient com el poble pateix aquesta mala gestió econòmica, com es fan tractes de favor a determinades constructores per no exigir-los el que sí que ens reclamen a tots els contribuents, com es modifica el PGOU cada dos per tres per a satisfer interessos particulars per damunt del bé general, i com els més desfavorits continuen sent els més perjudicats per la crisi.

A partir del 20N es destaparan encara més les carències del bipartit PP-PSD, i per això expressem de nou públicament a l’alcaldessa, com ja ho vam fer en l’últim plenari, la disposició de Bloc-Compromís, la segona força política de la ciutat, a contribuir a resoldre els greus reptes que tenim plantejats. Som conscients que el PP està legitimat per a governar, però Carcaixent està a la vora de l’abisme econòmic i necessita que tots sumem esforços per a construir un futur pròsper per a tots nosaltres. Amb consens, transparència i confiança serà més fàcil aconseguir-ho. Els moments crítics requereixen solucions i polítics que estiguen a l’alçada dels problemes. En la mà de l’alcaldessa està facilitar el canvi d’actitud que la ciutadania exigeix i mereix.

Article publicat al Levante-EMV del 20 de novembre