L’alcaldessa de Carcaixent ha convocat un plenari extraordinari i urgent, a sols una setmana de l’últim celebrat, amb l’únic objectiu de desestimar les al·legacions presentades per l’Intersindical-STAS contra la creació del lloc de vicesecretari interventor que es va aprovar amb els únics vots a favor del PP i del Sr. Juan Albert en el ple de 29 de març. Es donarà, d’esta manera, llum verda a una contractació que tindrà un cost per al poble de Carcaixent superior a 70.000 euros.

Des de BLOC-Compromís insistim a rebutjar frontalment la creació de la plaça. A més no compartim la urgència de la Sra Botella en este tema. ”Tenim clar que aquesta mesura es pren per desfer-se de l’actual secretari municipal, que ho és en funcions, i substituir-lo per algú de la seua confiança.” Explica el portaveu de Bloc Compromís, Paco Salom. ”Açò és sols una bogeria més de la Sra Botella, que darrerament ha entrat en una deriva molt perillosa si pensem que estem parlant d’una alcaldessa: apartar els funcionaris que no informen favorablement les seues decisions”, afirma Salom.

La Sra Botella oblida que els tècnics han d’informar sobre la base de la legislació vigent, i les propostes de la Sra Botella no sempre encaixen com ella voldria dins la legalitat, per la qual cosa no compten amb els informes favorables d’alguns tècnics municipals.

Seguint aquesta tendència, l’última víctima és el secretari municipal, que, curiosament, serà substituit per la persona que durant anys va ser oficial major en este ajuntament coincidint amb la presència UV –antic partit on militava el Sr. Albert– en l’equip de govern, el Sr. Rafael Darijo. Des de Bloc-Compromís tenim molt clar que part de l’interés de Lola Botella en eliminar l’actual secretari en funcions és assegurar-se, amb la nova incorporació, poder fer i desfer al seu gust en matèria de personal. Segons afirma Salom: “Fa molt poc van aprovar un pla d’ajust que contemplava retalls del 20% d’hores i de salari per als treballadors interins i els laborals fixes, així com també la retirada de 180 euros d’un complement salarial a tots els funcionaris. Tot i això, la intenció de la Sra. Botella és tirar eixa decisió enrere i carregar tot el pes de les retallades en unes places molt concretes, que ja tenen nom i cognoms, de manera discrecional sense informe tècnic, amb l’únic argument inconfessable d’haver-se pronunciat en la seua contra o d’haver militat en altres grups polítics que no són ni el PP ni els diversos partits que han acollit al Sr. Juan Albert. Així, deixant al carrer a uns pocs treballadors, atendria les peticions dels seus afins, en algun cas familiars directes de regidors, que han protestat per les retallades generalitzades.”

Des de Bloc Compromís lamentem enormement que al poble de Carcaixent li queden tres anys veure i comprovar (sense poder fer res contra el 11-10 de cada votació) com la Sra. Botella, amb decisions que no tenen ni cap ni peus, i en connivència amb el Sr. Juan Albert, crema diners innecessàriament, això sí, deixant ben a recer tots els seus i els del seu equip de govern per lliurar-se de les flames.