Bloc-Compromís recorda a la Sra. Botella que és inacceptable mesclar gestions i recursos privats amb el govern per a totes i tots que com alcaldessa ha de procurar.

Bloc-Compromís ha demanat explicacions en la Comissió Informativa de Benestar Social sobre cinc decrets signats ahir per ajudar a persones que s’han vist afectades per una irregularitat en la gestió que la Sra. Botella va fer personalment. Segons Desirée Palma, regidora de Bloc-Compromís: “S’han tramitat per la via d’urgència uns decrets pels quals concedirà ajuda d’emergència a persones que es van enviar a França a treballar, amb la promesa de quatre mesos de feina, i que, en arribar allà, no han estat admeses i han hagut de tornar a casa. La situació d’aquestes famílies és extrema, i compartim que se’ls ajude. Però, al mateix temps, el que demanem és responsabilitat i explicacions.” Com argumenta la Sra. Palma: “S’han utilitzat recursos públics per a fer aquetes gestions. La Sra. Botella ha viatjat a França personalment a arribar a acords, i posteriorment a portar regals com agraïment, passant les dietes corresponents a l’Ajuntament. El Sr. Ahullana, regidor d’interior, ha dedicat moltes hores, pagades per totes i tots els carcaixentins, a entrevistar i seleccionar el número de persones que ells han considerat convenient entre la llista de gent que, sense cap convocatòria pública, ells mateix han decidit entrevistar. Des de Bloc-Compromís demanem el de sempre: transparència.”
Aquest problema té l’inici fa uns mesos, quan es va saber que l’alcaldessa havia fet “gestions personals” per enviar a treballar a França a 20 aturats de Carcaixent. La regidora del Bloc afirma: “Tot el procés que s’ha seguit per adjudicar eixes places ha sigut semiclandestí, opac, sense informació pública, ni lliure accés per als veïns. L’equip de govern es va reunir amb uns candidats preseleccionats a dit en el local d’una associació de veïns i va elaborar una llista d’aspirants amb criteris desconeguts. Bloc-Compromís ja va expressar, des del principi, la seua queixa per l’ús d’aquest procediment irregular”.

L’Ajuntament de Carcaixent té una falta de transparència absoluta en les contractacions. PP-PSD continuen sense convocar borses de treball i col·locant a dit sense vergonya persones afins al partit i familiars de regidors. Bloc-Compromís ho denunciava ja en la legislatura passada i ho continua denunciant ara: tots els ciutadans de Carcaixent han de tindre sempre les mateixes oportunitats per accedir als pocs llocs de treball que es promouen des d’instàncies públiques. “Les contractacions en què intervé l’Ajuntament han de ser públiques, obertes i basades en la igualtat d’oportunitats i en criteris tècnics, mai polítics. És una exigència irrenunciable per a un vertader estat democràtic”, conclou la Sra. Palma.