Bloc-Compromís de Carcaixent va presentar per a la seua aprovació en el ple municipal del passat dijous una proposta per a estudiar l’ordenança en matèria de guals i possibilitar distintes modalitats amb pagament reduït. Esta proposta va ser aprovada per unanimitat.

L’ordenança municipal de guals en vigor actualment sols contempla, en la ciutat de Carcaixent, les possibilitats de Gual Permanent i de reserva de lloc de pas per a minusvàlids. Bloc-Compromís va traslladar dijous passat una proposta al ple de Carcaixent per a incloure distintes modalitats de reserva de pas, com els guals nocturns o els guals laborals.

Segons explica Ivan Martí, regidor en l’àrea d’interior: “aquesta mesura pot ser un respir per a molts ciutadans que sols usen l’entrada dels garatges en hores molt concretes del dia, normalment hores d’anar a treballar i de tornar a casa en la vesprada-nit. Un gual nocturn permetria la reserva de lloc entre, per exemple, les 20.00 hores i les 9.00 hores del matí. Així durant el dia, en l’espai d’aquest gual es podria estacionar perfectament.”. “El gual laboral –explica Martí– permetria la reserva de lloc en horari comercial a aquells negocis que ho necessiten, com els tallers de cotxes o els negocis amb entrada i eixida de vehicles. Eixos llocs reservats estarien lliures en horari nocturn o els caps de setmana.”

Aquest canvi en l’ordenança, que també inclouria la possibilitat del gual permanent com fins ara, permetria també descongestionar un poc més el problema d’estacionament que pateixen moltes zones de la ciutat, tot i la implantació de l’ORA. “És una mesura que permetria, a més d’un cert estalvi a famílies i negocis, millorar la capacitat d’estacionament disponible en Carcaixent.

“Des de Bloc Compromís agraïm el suport de totes les formacions que composen el ple i esperem que aquest estudi vaja avant i que aconseguim millorar aquesta ordenança per igualar-nos a ciutats com Bétera, Dénia, Alzira o Vinarós, per posar alguns exemples, que ja disposen d’alguna d’aquestes modalitats”, conclou Ivan Martí.