Ahir al plenari es va llegir la següent comunicació:

  • Com ja es va comunicar al veïnat, l’aigua de la xarxa municipal ha sigut declarada per les autoritats sanitàries NO APTA per al consum humà, per tant, no ha de ser utilitzada per a beure ni per a cuinar.
  • L’aigua de la xarxa POT SER UTILITZADA per a altres usos domèstics com ara dutxar-se, llavar-se les dents, llavar la roba, la vaixella, etc.
  • Encara que els resultats de les últimes analítiques realitzades indiquen que els nivells d’herbicides han disminuït, els protocols de salut aconsellen mantenir estes recomanacions fins que baixen amb els límits permesos per la legislació.
  • L’Ajuntament està valorant la possibilitat d’efectuar alguna bonificació en el pròxim rebut de l’aigua. En cas de ser aprovada, seria aplicada de forma general a tots els abonats, SENSE NECESSITAT DE QUE ELS VEÏNS REALITZEN CAP SOL·LICITUD.
  • Des del primer moment, les autoritats sanitàries, l’empresa gestora i els grups polítics municipals del PP, BLOC, PSD, UxV i NO ADSCRIT (tots excepte el PSPV-PSOE que va decidir no participar), col·laboren de forma coordinada per restablir la qualitat del servei en el menor temps possible.
  • De moment, i a l’espera de la instal·lació d’una planta de filtres de carbó actiu, que és una de les possibles solucions al problema, s’ha procedit a la instal·lació de plantes depuradores en diferents punts del nucli urbà, on els veïns que ho desitgen podran proveir-se, de forma gratuïta, d’aigua de qualitat (sense herbicides i sense nitrats), d’acord amb les analítiques realitzades.
  • Oportunament, per part de l’Ajuntament (única font oficial d’informació), es comunicaran les novetats que es produïsquen en relació a l’estat de l’aigua potable i al seu subministrament.
  • La nostra prioritat és la millora de les condicions de l’abastiment d’aigua i la protecció de la salut de tots els ciutadans, per això reivindiquem davant les autoritats superiors competents els màxims esforços en la solució a aquest problema.