Compromís demana coneixer les maniobres del PP-PSD amb PROCARSA

L’alcaldessa adjudica per decret a l’empresa municipal PROCARSA la inspecció de tots els serveis municipals gestionats en règim de concessió, així com altres de manteniment a diferents instal•lacions. Fins juny del 2012 este servei el realitzava un contractat laboral, el qual va ser acomiadat en aplicació dels retalls pressupostaris derivats de la difícil situació financera municipal.
 
Ara, dos anys després l’alcaldessa pretén recuperar la normalitat en el servei, a través de PROCARSA, empresa que maneja Lola Botella amb total opacitat. Esta empresa serà la responsable entre altres de l´inspecció d´instalacions contra incendis, o el manteniment higiènic-sanitari per a la prevenció de la legionel•losi passarà a ser responsabilitat de PROCARSA, o el control de la concessió de la recollida del fem. Resulta evident, a la vista del decret, que durant dos anys la inspecció de molts serveis, o no s’ha fet o s’ha fet de manera insuficient, i d’ahi la necessitat de d’assignar-li’l a algú en concret, en este cas PROCARSA.
 
El portaveu de Compromís, Paco Salom, declara: “No ens creiem que la feina es faça sense cap tipus de contraprestació econòmica. Volem saber qui va a encarregar-se en PROCARSA de la feina que feia anteriorment l’inspector de serveis; i quines són les tasques que ara deixarà de fer PROCARSA. Perquè alguna funció s’haurà de deixar de prestar, o és que la persona que a partir d’ara se n’ocuparà, fins ara no tenia feina? Vol dir això que PROCARSA té personal en nòmina que no té cap funció assignada o no té tot el seu horari cobert? Ningú pot fer-nos creure que amb els mateixos diners ara va a fer-se el doble de feina. Volem saber on està la trampa, i saber com va assumir PROCARSA el cost de la nova encomanda”.
 
Compromís sempre ha criticat l’opacitat en la gestió de PROCARSA, una empresa que ha servit al Partit Popular per contractar a persones afins, que en la pràctica no treballen en PROCARSA sinó que exerceixen com a un membre més de la brigada municipal d’obres i serveis. Amb l’argument de la flexibilitat, a través de PROCARSA el PP no sols se n’ha aprofitat per traure rèdit polític contractant amics i simpatitzants, sinó que també ha precaritzat les condicions de bona part de la seua plantilla. Al respecte, Salom afirma: “està clar que les contractacions són legals, de no ser així hauríem actuat en conseqüència, i és en el que l’equip de govern s’excusa, però no són morals ni ètiques, i això és innegable i està a la vista de tots els ciutadans”.
 
Des de Compromís expliquen que per tal d’evitar qualsevol control directe, l’alcaldessa ha anat apartant del Consell d’Administració als regidors de l’oposició en el Consell d’Administració, fins a eliminar completament la seua presència en els últims anys. D’altra banda afirmen que esta contractació ha servit per evidenciar que l’acomiadament de la persona que exercia d’inspector de serveis municipals va ser fruit de la improvisació total amb que obra l’equip de govern actual, ja que ara, per tal d’adjudicar el servei a PROCARSA s’argumenta en el decret que “mitjançant decret d’Alcaldia núm. 2735/12, de data 26 de setembre, es va aprovar la rescissió del contracte de treball subscrit amb data 21 de juny de 2006, entre el M.I. Ajuntament de Carcaixent i el Sr. XXXX, referit a la Inspecció i Control de dels Serveis Municipals” i més endavant el regidor de serveis municipals proposa “continuar comptant amb aquest servei per tal de garantir un coneixement, el més exacte possible, del grau de compliment en la prestació dels serveis adjudicats a les empreses concessionàries, controlant així l’adequació de la prestació als plecs de condicions, ordres d’execució i a les instruccions municipals”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Comentaris

  1. Bloc Compromís diu:

    Ací teniu l'entrevista que el Seis Doble li va fer a Paco Salom el 24-7-14: http://carcaixent.compromis.net/files/2014/07/Paco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *