Compromís denuncia: La Presidenta de l’entitat, l’alcaldessa Lola Botella, autoritza que es cobre un total de 41.356€ per 2013 quan el preu de l’encomanda decretat és de sols 19.996,90€.

Paco Salom, portaveu de Bloc Compromís a Carcaixent declara: “L’alcaldessa ha autoritzat que es paguen a PROCARSA vora 20.000 euros de més, pel servei de menjador en el Centre Ocupacional El Clot”. PROCARSA, empresa pública municipal presidida també per la pròpia alcaldessa, s’ha convertit en una marioneta a les seues ordres. Des de fa temps venim denunciant les irregularitats detectades, i ara, una vegada tancat l’exercici comptable i després de reunir tota la documentació, no hi ha dubte: Els més de 41.000 euros facturats per PROCARSA prácticament dupliquen l’import que hauriem pagat si el servei l’haguera prestat l’empresa anterior”.

L’empresa municipal PROCARSA va assumir en febrer de 2013, per decret de la regidora encarregada del Centre Ocupacional, l’encomanda del servei de menjador del Centre Ocupacional Municipal El Clot. En aquell decret s’estipulava un preu per menú diari de 3,71€ que, per als usuaris del centre, sumava una factura mensual de 2.856,70€. El portaveu del Grup Municipal Compromís explica: “aquesta decisió plantejada per la regidora encarregada M. Carmen Martínez, i la teoria en que es basava ens va semblar correcta inicialment. Els menús serien més barats i els productes per al menjador es comprarien a través del comerç local del poble i així tots guanyaven.”

El servei es va cmençar a prestar-se en febrer 2013, però no va ser fins a juliol 2013 quan es fa la resolució de l’encomanda del servei, que fixava el preu del menú en 3,71€. Salom explica: “El decret es va redactar en juliol, sis mesos després d’estar prestant el servei. Si hi havia impossibilitat d’acomplir l’acord, ja podrien haver-ho ajustat en eixe moment. Però no es va fer, per tant vam seguir confiant que el cost de menjador seria dels 19,996€ inicials per als 7 mesos que es prestaria el servei en 2013. Al llarg de l’exercici passat les factures mensuals anaven complit el preu establert, però de sobte en novembre de 2013 PROCARSA presenta una factura de més de 27.000€ que ens va posar en alerta. Demanàrem informació i sols ara, set mesos després, hem pogut accedir a la documentació que necessitàvem. Amb eixa factura el cost total per a 2013 sumava més de 41.000€ i elevava el cost del menú diari a vora 8€. Recordem, com a dada orientativa, que Conselleria fixa el preu màxim de menjador en centres públics en 4,25€.”

A més es dona la circumstància que PROCARSA factura de manera regular sense que influeixen per a res en el cost mensual total ni el número de dies lectius del mes ni el número d’usuaris, que per exemple en juny descendeix de manera considerable.

Salom continua exposant: “No entenem per quin motiu la Sra. Martínez Ruescas, regidora encarregada del Centre Ocupacional El Clot, ha permés que aquests fets es prolongaren en el temps sense posar-hi remei”. Tampoc trobem explicació a que en febrer d’enguany, el Sr. Ximo Roses, regidor encarregat d’hisenda, tan preocupat segons diu pels comptes tant de l’Ajuntament com de l’Empresa Municipal, signe un decret en que es torna a consignar una partida de 41.356€ per a 2014, cost anual que supera de manera exagerada el fixat en el decret, que per a 2014 hauria de ser de menys de 25.000€. Des de Compromís no entenem quin és l’interés del PP en augmentar la despesa corrent d’un centre social com és el Clot.

Compromís ha donat a l’equip de govern l’oportunitat de justificar-se, ja que ha presentat diferents preguntes a la Presidència de PROCARSA, a l’àrea d’interior i intervenció de l’ajuntament referides a este i a altres assumptes de PROCARSA, però continua sense rebre respostes.

Salom conclou: “en referència a aquests fets hem presentat per registre peticions com la relació de materials pagats amb càrrec al Clot per un total de 11.300€; Explicació de la diferència entre els imports fixats en el decret i els imports satisfets per l’Ajuntament a PROCARSA en concepte de menjador del centre ocupacional, que ascendeixen a 21,360€; comparativa entre els costos de 2012 i 2013; o una cosa tan senzilla com la còpia del decret d’encomanda de la prestació de serveis des de l’Ajuntament a l’empresa Municipal. No sabem si no tenen explicació als fets o si simplement consideren que es troben per damunt del bé i del mal i que no han de retre explicacions a ningú sobre les seues accions. S’equivoquen, d’una manera o d’altra hauran de retre compte per la via que siga necessària”.