El col·lectiu de Compromís per Carcaixent es va reunir ahir dimarts, 28 de maig, per valorar els resultats de les darreres eleccions. La valoració és clara: Compromís ha guanyat les eleccions, amb 2.541 sufragis (25,68% dels vots). Som la força més votada i un de cada quatre electors ha preferit Compromís a la resta de partits.

Tanmateix, els resultats no han sigut en cap cas els desitjats i no permeten, a priori, la formació d’un govern en solitari. No obstant això, l’assemblea es va manifestar majoritàriament a favor de buscar els suports necessaris i no renunciar a formar govern.

Els resultats evidencien que a Carcaixent n’hi ha una majoria social de centre esquerra i per tant, qualsevol decisió sobre el futur ha de contemplar esta realitat.

En la nit electoral, la distribució de regidories feia pensar que seria molt difícil conformar un govern d’estes característiques. No obstant això, passat el temps, n’hi ha algunes dades que indiquen tot just el contrari.

Persones de diferents sectors estan manifestant-se en el mateix sentit, a través de les opinions que ens han fet arribar estos dies. Consideren important formar un govern perquè Carcaixent continue avançant. I es mostren contraris a facilitar un govern de perfil conservador que ens retorne a l’època més fosca del passat.

Compromís ha plantejat una consulta pública a la ciutadania, a través de les xarxes socials, amb la finalitat de conèixer l’opinió majoritària i legitimar un possible procés de negociació amb la resta de partits, al voltant d’un govern encapçalat per Compromís, la ‘força majoritària a l’Ajuntament.